Nedenfor ser du et eksempel på en faktura. Under billedet gennemgår vi de enkelte punkter.


Elementer i din faktura


Venstre top
Billing Address/Fakturaadresse: Adressen du har valgt som betalings-adresse. Bemærk at den må gerne afvige fra leveringsadresse, men har du købt varer, som erhverv, er det vigtigt at det er denne adresse der modsvarer din virksomheds adresse.


Shipping Address/Forsendelsesadresse: Adressen du har valgt at vi skal sende din ordre til. Adressen går også igen på det label med en stregkode, som vi sætter yderst på din forsendelse.

Højre top
Invoice/Fakturanummer: I højre side finder du dit Invoice-ID eller Fakturanummer. - det er de vi bruger som ordrenummer. Det står med lidt federe skrift og starter ofte med et S.. Det er dette nummer du ofte skal oplyse ved henvendelse til kundeservice. 


Date/Dato: Købsdato 

Store/Butik: Her kan du se hvilken afdeling hos PostMe du handlede hos.

Customer no./Kundenummer: Det er dette kundenummer du har fået automatisk hos PostMe

Payment/Betaling: Her kan du se hvilken betalingsform du valgte i forbindelse med ordren. Læs mere om de forskellige betalingsformer ved at søge på supportsiderne.

Trans no./Transaktionsnummer: Dette er et automatisk genereret transaktionsnummer oprettet af vores systemer og bruges ved yderligere forespørgsler på betalinger.

Delivery/Levering: Din vagte leveringsform. Du kan læse mere om alle vores leveringsformer på supportsiderne.


Packed By/Pakket af: Her kan du se hvem af vores pakkere, der har haft ansvaret for din ordre. Der er altid ca. 2 pakkere på din ordre, men den ene har hovedansvaret for den.

Midten
Ordrelinjer: Dvs. hvilke varer du har købt, antal og en totalpris for hver ordrelinje. Under alle varer finder du endnu en ordrelinje der hedder shipping/fragt. Her kan du se hvad du har givet i fragt for den pågældende ordre. Det vil også fremgå, hvis fragten har været gratis.


Fragt: Under ordrelinjerne finder du, med lidt større skrift, navnet på den fragtudbyder du har valgt.


Moms: Den næstsidste linje angiver hvad momsen på den pågældende ordre udgør. Dette kan være relevant for dig hvis du har købt på vegne af en virksomhed.


Totalpris: Sidste linje er den samlede totalpris inkl. moms - altså det beløb du betaler.

Bunden
Her finder du konto-informationer til PostMe som du skal bruge, hvis du har valgt at betale via bankoverførsel i betalingsprocessen. HEr kan du også læse, hvor du kan finde de samlede betingelser for handel med PostMe, som du også accepterede ved gennemførsel af handlen.


Gem din faktura
Du bør altid gemme din faktura fra PostMe. Dette er især vigtigt, hvis du har købt et produkt der er dækket af 24 måneders reklamation. Vi opfordrer til, at du både gemmer din fysiske faktura samt din digitale faktura.