Mundskyllere med vand eller vand/luft

Vi har på postmedental forsøgt at have et komplet udvalg af mundskyllere – lige fra den gennemtestede og semi-profesionelle Kitty Hydro floss til den lejlighedsmæssige DJ !10a (batteri). Vi har generelt gode erfaringer gennem vores tandlæge kunder – og vi henviser gerne til en nær dig hvis du vil have et par råd med på vejen.

Hvofor bruge en mundskyller?

Mundskyllere er generelt det nyeste arsenal mod Paradentose og andre tandrelaterede sygdomme.

Det som gør en mund -eller luftskyller genial er at den kan komme steder hvor din tandtråd og tandbørste ikke kan. Har du paradentose eller begyndene paradentose dannes der gerne nogle tandkødslommer, som er løst tandkød omkring dine tænder.

Disse lommer vil en mundskyller kunne gøre det helt rent og således forbedre din tand-hygiejne meget. Du kan yderlige blande mundskyl I vandet – så har det også en desinficerende effekt. Vi anbefaler mundskyl med ChlorHexidin til dette.

Udover at kunne komme andre steder en tandtråd er den også mere skånsom. Vi anbefaler på ingen måde at du dropper tandtråden – men det er et godt supplement til steder hvor du måske er bange for at bløde eller hvor du er øm.

Kan man putte mundskyl i en mundskyller?

Generelt er svaret ja, men man skal dog være varsom. For det første er mundskyl ikke en erstatning for at springe over tandtråd eller grundig tandbørstning. Nogle mundskyl bruger Klorhexidin, der er effektivt mod bakterier, men hyppigt brug kan også forårsage misfarvning af tænder. Andre mundskyl indeholder Flour som også beviseligt renser tænder. Har du problemer med dårlig ånde kan det være en god ide at kigge på hvad der forårsager det frem for symptom behandling  Er du storryger skal du være varsom med mundskyl med høj alkohol procent (da dine slimhinder er meget sarte). Har du rigtig dårlig ånde kan du have begyndene paradentose - så skal du til tandlæge!

Når alle disse forbehold er taget så er mundskyl en god idé - dels giver det en friskere ånde og dels hjælper det mod bakterier. Mundskyl i en mundskyller har også den store fordel at man kan dosere det - er listering for stærk - så put mere vand og mindre mundskyl i tanken!. Hav flere slags mundskyl liggende og  variér - nogle med Klorhexidin, nogle med høj flour indhold og nogle med høj alkohol. Brug kun mundskyl hver anden gang du fylder tanken.

Parandentose - Hvad er det og hvilke former eksisterer?

Paradentose er en betændelse der opstår I tandkødet og kæbeknoglen. Hvis ikke paradentose bremses kan det I værste tilfælde løsne fæstnet til dine tænder og de kan falde ud. Den aggressive form kan desuden føre til værre tilfælde som f.eks. blodpropper. Parandetose kan ikke kureres – men den kan bremses kraftigt. Er du i tvivl om du har paradentose er det en god idé for alle tilfældes skyld at gå til tandlægen. Du kan også mærke ømhed i dit tandkød eller hævelse omkring tænder.

Der skelnes generelt mellem Aggressiv paradentose og almindelig paradentose. Har du aggressiv paradentose er en mundskyller ikke nok og du bør I stedet starte en decideret behandling hos tandlægen. Vi har fundet denne fundet denne artikel om paradentose som giver et godt indblik - tak for det Region Syd  :)

Hvordan behandles paradentose?

Ved den aggressive form for paradentose skal du have special behandling, da dit immunforsvar overreagerer og der ikke en en bevist sammenhæng mellem bakterier og omfanget af parandentose.

Ved normal og begyndende paradentose er hovedformålet at begrænse bakterier. En stor del af dette arbejde foregår I dit hjem – du skal simpelthen blive bedre til at pleje din mund, og her kan vi hjælpe. Der sidder mange bakterier ved tandsten og mellemrum.

Elektriske tandbørster, mundskyllere og mundskyl er gode værn. Vi har følgende produkter vi blandt andet anbefaler:

God tandpleje før paradentose eller du har begyndende mild paradentose.

Alle vores mundskyllere kan bruges til at forebygge paradentose. De 2 udvalgte her udmærker sig ved at de er hurtige at bruge og til den utålmodige. Det er dig der ikke har et decideret problem men gerne vil forebygge uden at skulle bruge for meget ekstra tid!.

Philips Sonicare AirFloss Mundskyller. Nyeste skud på stammen er airfloss som renser med luft og vand. Den er kraftig og renser dine tænder utroligt hurtigt. Du kan med fordel putte mundskyl I denne.

 

Panasonic DentaCare EW 1211 Den er ikke så hurtig og brugevenlig som phillips'en. Til gengæld kan du her selv bestemme om du vil have kombineret luft/vand eller kun en vanddyse. Det gør at den kan komme lidt dybere. Derudover oplades den med ledning og er således kraftigere end DJ 10'eren

 

Panasonic Dentacare EW-DJ40-W01. Vores bedst sælgende mundskyller. Den udmærker sig ved at være simpel, stabil og så lille at den kan tages med på rejsen. Den er en god all-rounder og kan også tages med på rejsen. Opladeren er lille og handy.

 

Begyndende eller igangværende paradentose – ekstra grundig daglig tandpleje

Udover at du selvfølgelig skal gå til tandlæge foregår kampen i dit badeværelse og at arbejde med dine vaner.

Det er vigtigt at du ikke springer over en dag pga. du har travlt, og at du har noget kram der både holder og har en kraftig nok dyse. Her anbefaler vi en Kitty Hydro Floss. Den er ikke ledningsfri – men tilgengæld er den kraftigere end de fleste andre mundskyllere. Den har også en stor tank så du ikke risikere at skulle fylde den op midt I din mundskylning.

Til rejsen, sommerhuset eller dig der ikke vil bruge en mundskyller hver dag

Transportable mundskyllere fra Panasonic

DentaCare EW dj10  er en god mundskyller der bruger batterier. Den kan bruges til rejser og den kan bruges til dig der vil rense et par gange om ugen. Den har en udemærket kraft og den er nem at rengøre. Du kan med fordel mixe mundskyl I denne også.

 

Den helt lille mundskyller - til dig på farten.

EW1270 er perfekt til kortere rejser og I flyet. Du kan folde den sammen – bed personalet om et glas vand og fyld det på din mundskyller.