Få styr på bisserne - Stortest af elektriske tandbørster


- Testen er senest opdateret i 2016 med de seneste modeller!

 

PostMeDental.dk har på opfordring fra brugerne lavet en test af de forskellige eltandbørster på markedet og samlet svar på de oftest stillede spørgsmål til kundeservice. Det kan nemlig være lidt af en jungle at vælge den rette tandbørste, for ikke ulig så mange andre elektriske apparater, er udvalget stort og beskrivelserne er ofte mangelfulde. Elektriske tandbørster er dog kommet for at blive og danskerne har i de seneste år, virkelig taget de elektriske tandbørster til sig og de er blevet et fast element på badeværelset.

 

Her opsummeres de vigtigste testresultater og der kåres både en "bedst i test" og "bedst til prisen" tandbørste. Vi har hos PostMeDental.dk forsøgt at vurdere tandbørsterne ud fra et "almindeligt behov", men mange af tandbørsterne er specialproducerede til individuelle behov, eller på anden vis tilpasset en bestemt børstetype og er det tilfældet for dig, så håber vi at hver tandbørstes unikke egenskaber skinner igennem i testen. Hvis ikke spørger du bare i kundeservice, vi er her for det samme.

 

Tandbørsterne og testen kort fortalt.

De 10 tandbørster kommer fra 2 af de absolut mest dominerende spillere på markedet. Herhjemme i Danmark kender vi primært Braun Oral-B, men især i USA er Philips Sonicare en væsentlig spiller og også flere steder i Europa har denne tandbørste vundet manges hjerter. Begge producenter hævder således også hver især, at de er tandlægernes foretrukne, men det skal man nok tage med et gran salt. Fra vores daglige dialog med tandlægerne i Danmark kan vi dog bekræfte at Oral-B herhjemme er den foretrukne el-tandbørste, men der er også de tandlæger der sværger til Philips, så lad ikke dette forvirre mere end højest nødvendigt. 

 

Vi vurderer alle børster på en point skala fra 1-100, hvor 100 er topkarakter.

 

Oral-B Vitality
76 point (God til børn og ferie. Fornuftig pris)
Dette er Oral-B’s billigste tandbørste, hvor du stadig får en god kvalitet. Den har måske ikke de smarte ekstra ting, som nogle af de nyere modeller (smart guide, 30 sekunders buzz og tryksensor), men kan du leve uden disse ting, er det klart en god hverdags børste og en god investering. Den har stadig 2 minutters timer, så du ved hvornår du har børstet nok, som er det vigtigste når man bruger en tandbørste. En opladning holder til 2 minutter x 2, i 5 dage, så du behøver ikke tage opladeren med på en forlænget weekendtur. Med denne tandbørste kan alle få råd til en el-tandbørste i god kvalitet og bruger du den korrekt (min 2 minutter, 2 gange dagligt) får du en tandbørstning, der kan måle sig med den du får med de dyre maskiner. Grundet de færre pulseringer (7600 i minuttet) egner den sig også til børn eller dem som ønsker at bruge en el-tandbørste for første gang og på grund af prisen, er den oplagt til at bruge som ekstra tandbørste til sommerhuset, kontoret o.lign.

Vitality el-tandbørsten kan købes med forskellige hoveder til; Sensitive Clean, 3D White, Precision Clean og CrossAction. Men alle børstehoveder passer til (så længe de ikke hedder noget med Sonic), så du kan skifte som du har lyst.

Pris %ProductVariant[Id=4994].Price%.

Oral-B PRO 650/PRO 600.
92 point (God hverdagsbørste)
 Udråbt af Braun selv til hele Danmarks tandbørste og der er lidt om det. Her har vi nemlig den bløde men fornuftige mellemvare og den passer klinisk godt på dine tænder. Model 650 og 600 er identiske, dog er 650 inkl et ekstra håndtag, så det er optimalt hvis man er 2 i husstanden. Man får 2 børstehoveder, så man kan komme i gang med det samme (altså når de er blevet opladt). Begge modeller kommer med CrossAction hoveder, som er Oral-B’s aller nyeste og et allround hoved. Begge tandbørster har 1 børsteindstilling. Dette er den første tandbørste i testen der benytter sig af den såkaldte 3D teknologi fra Braun, som gør at hovedet på børsterne både roterer den ene og den anden vej samtidig. Dette skulle give en bedre omfavnelse af hver tand. Den er lille og enkel samtidig med at den virker robust og grundig. Lyden under brug er dog en lille smule hidsig. Den indbyggede timer, der vibrerer (eller nærmere stopper børsten et split sekund), er en fin lille detalje, så man ved hvor i munden, man er kommet til. Næsten topkarakter, men vi savner dog en tryksensor - dvs. at tandbørsten kompenserer hvis man trykker for hårdt på tænder og tandkød.

 
Pris %ProductVariant[Id=4874].Price%.


Oral-B PRO 1000.
95 point (Bedst til Prisen)
Måske verdens p.t. bedste tandbørste til prisen. Den er ny, den er smart designet, den har 40.000 pulseringer og 8.8000 omdrejninger. Noget man ikke finder bedre. Så kan du leve med 1 program og lidt kortere batterilevetid end f.eks. 5000'eren, så er dette tandbørsten for dig. Det her er ganske enkelt alt hvad man behøver for en god mundhygiejne og den indeholder ikke alt det smarte, men alt det nødvendige. Sådan er det bare!

Pris %ProductVariant[Id=5379].Price%.

Oral-B PRO 2000 Pink Elektrisk Tandbørste (fås også i hvid)
96 point (er man til lyserød - så er denne en vinder)
Denne tandbørste er bestemt ikke kun for piger, men med farven vælger nogle den måske fra. Selve tandbørsten er skam ikke noget at kimse af. Ikke nok med at den er i den billige ende, så har den også stadig 40.000 pulseringer og 8.800 roteringer i minuttet. Den har 2 programmer (Daily Clean og Gum Care), så hvis ikke du har behov for en masse fancy programmer, så er denne tandbørste helt sikkert noget for dig. Desuden kan du nemt skifte børstehoved, så du kan bruge dit favorit hoved eller skifte alt efter hvad dit behov er. Der er indbygget tryksensor i børsten og den har sågar en LED indikator på børsteskaftet, så man kan lære af sine fejl og opnå den optimale børstning. Den er ikke fyldt med gadgets, men gør det den skal på en suveræn måde. Her får man kvalitet til en god pris.

Pris %ProductVariant[Id=4114].Price%.

 

 

Oral-B PRO 2500 Black Elektrisk Tandbørste
96 point (klassisk kvalitet - god til prisen)
Pro 2500 kommer i sort og udover et fint rejseetui, så er den identisk med 2000’eren ovenover. Den henvender sig måske mere til alle, med den klassiske sorte farve, end den pink tandbørste. Den har 40.000 pulseringer og 8.800 roteringer i minuttet, samt 2 programmer, så hvis du børster 2 minutter, 2 gange om dagen kan du sagtens få en god og effektiv tandbørstning uden at skulle op i en model 5000-7000.  Ligesom Pro 2000 Pink, er denne en fantastisk  tandbørste til prisen.

Pris %ProductVariant[Id=4115].Price%.

 Philips Sonicare EasyClean HX6511.
 75 point (Philips viser de holder en god standard)

Philips har stor erfaring med produktion af el-tandbørster og denne tandbørste er et resultat af dette. Tandbørsten som sådan er der intet at udsætte på, den fungerer bare. Ja den kunne godt være designet en anelse mere ergonomisk, men den er enkel at betjene og den oser af kvalitet. Igen trækker det dog ned at der kun kan bruges et enkelt tandbørstehoved med 2 tips, som kan være lidt svært at opstøve (PostMeDental sæger dem dog selvfølgelig). Vi vil dog som sagt gerne have endnu flere muligheder for personificering fra Philips.

Pris %ProductVariant[Id=2292].Price%.

Oral-B PRO 5000 Elektrisk Tandbørste.
 97 Point (Tæt på perfekt)

Denne tandbørste kommer med den geniale Smart Guide (med vægophæng) og med 4 programmer (Daily Clean, Gum Care, Sensitive og Whitening), så der er et til enhver smag. Med 40.000 pulseringer og 8.800 roteringer pr. minut får du en optimal rengøring af dine tænder. Smart Guiden kan en masse, men for at koge det ned, så er favorit funktionen tryk indikatoren. Her får du med det samme trådløst besked, hvis du behandler dine tænder forkert ved at trykke for hårdt og i løbet af kort tid, bliver du selv ret god til at styre det. Samtidig er skærmen udstyret med en model af en mund, der viser hvor du bør være nu, og en timer der tæller op. Sidstnævnte er effektivt, for jeg tør godt vædde en tube tandpasta på, at du er en af dem, der ikke bruger de anbefalede 2x2 minutter dagligt med tandbørsten i munden - Man bliver overrasket over hvor længe 2 minutter egentlig er, når man tidligere bare har taget en hurtig runde inden hovedpuden kaldte. Det er dog ubetinget det vigtigste i din tandbørstning, så glem du bare alt om pulseringer osv. men husk de 2x2.. Hvis flere bruger håndtaget, kan man med fordel bruge holderen, som følger med og der er plads til 4 hoveder, så familien kan få opbevaret deres børstehoveder. Oral-B har lavet ca 10 forskellige børstehoveder, så der er rig mulighed for at finde netop det, som passer til ens behov. I denne pakke får du 3 børstehoveder (CrossAction, 3D White og Sensitive Clean), så du kan komme i gang med det samme. Med PRO 5000 får du en tandbørstning, der minder meget om den du får hos tandlægen. Det eneste minus ved denne model er, at du ikke får Bluetooth og App’en hvor du kan følge din tandbørstning, der skal du et nummer højere op.

Pris %ProductVariant[Id=2817].Price%.

Oral-B PRO 6500 Elektrisk Tandbørste (med 2 håndtag). (Fås også med 1 håndtag - Oral-B PRO 6000)
 98 Point (Luksus familie el-tandbørste - Bedst i test til 2 personer) 

Med denne model får du 2 håndtag, så den er perfekt til familien med 2 eller flere i husstanden, så man ikke skal vente på sin tur, når tiden er knap om morgenen. Den er med alt det gode fra deres andre modeller, udvidet med ny Bluetooth (iOS, Android) teknologi og en App der gør, at du kan koble tandbørsten op til din smartphone. Den fungerer næsten som en personlig træner, bare til mundhygiejne, som hjælper dig til at optimere din tandbørstning, så du opnår det perfekte resultat. Du kan endda bede den om, at tracke, om du børster nok de steder hvor du har mest brug for det. Det eneste minus ved det, er at den kun kan holde styr på 1 person. Du kan dog nok ikke finde en anden tandbørste, der kan motivere dig ligeså meget til at børste dine tænder, som denne. Der er i hvert fald indstillinger og gadgets nok til at tilfredsstille enhver nørd. Denne model har også 5 programmer (Daily Clean Plus (triple tryk sensor), Gum Care, Sensitive Clean, Whitening og Deep Clean), for man skal jo ikke gå ned på måder at børste sine tænder på. Man opnår selvfølgelig de bedste resultater med f.eks Whitening mode, når man bruger et 3D White hoved, der polerer tænderne. Oral-B skriver selv, at den fjerner 100% mere plak end en manuel tandbørste og når man tænker på, at man ikke engang skal skubbe tandbørsten frem og tilbage, men kun flytte tandbørsten fra tand til tand, for at opnå det resultat, bør det ikke være her man sparer. I pakken får du også den smarte Smart Guide og et rejseetui (med plads til 1 håndtag og 2 hoveder).
 

Pris %ProductVariant[Id=3539].Price%.

 

Oral-B PRO 7000 Black SmartSeries (fås også i hvid)
 98 Point (Bedst i test - Overlegen design til Feinschmeckeren)

Dette er Oral-B’s nyeste model. Den kan alt det som PRO 6000/6500 kan, men med denne model bliver der lagt endnu mere vægt på udseende og der er rigtigt kræset for designet. Væk er det gennemsigtige plastik rejseetui og ind er der kommet en strømlinet sort æske (hvid til den hvide tandbørste), der ikke behøves at blive gemt væk på badeværelset. Den har stadig plads til 1 håndtag og 2 børstehoveder, så man kan skifte mens man er på farten/ferie. Dog er der en ting med, som ingen af de andre modeller har, nemlig en sort læderlook pose, til opbevaring af oplader, så den er beskyttet i kufferten/tasken. Selve tandbørsten er et Triumph Professional Care håndtag i et lækkert sort design, som ligger godt i hånden. Ikke et eneste øje er tørt! Derudover får du selvfølgelig Smart Guide og Bluetooth (med App), så du kan tracke din tandbørstning ned til mindste detalje og få det optimale resultat. Kald det din personlige træner. I pakken finder du børstehoveder til ethvert brug: 2x CrossAction hoveder (Oral-B’s nyeste og mest avancerede), 1x 3DWhite (til polering), 1x FlossAction (fjerner plak) og 1x Sensitive (til følsomt tandkød). Bruger man børstehovedet der “hører til” det rigtige program, får man mest ud af tandbørstningen. Der er også et tungerensnings program i denne model, men der skal man vist købe et særskilt hoved dertil. Men ønsker du toppen af poppen indenfor elektriske tandbørster, så kan du ikke komme udenom model 7000.
 

Pris %ProductVariant[Id=2882].Price%.


Oral-B Advance Power for børn med AA batterier.
 60 point (Mere sjov end god)

De kendte figurer fra Cars og prinsesserne fra Disneys univers er motiverne på disse børster, men børsterne er kun gode nok til de helt små børn (2-5 år). Her skal det være (lidt) sjovere at børste tænder og hvis prinsesser eller biler kan hjælpe med den daglige kamp, så lad dem bare det.. Vi savner musikken, som findes i flere børnemodeller og er ikke glade for at børsten kører på udskiftelige batterier. Det kan hverken miljø eller kvalitet særlig godt lide. Vi anerkender dog at børstehovederne er de gode Stages Power hoveder fra oral-B og de gør et godt stykke arbejde, så brug roligt denne børste frem for en manuel, men skift i takt med at børnene bliver ældre og husk batterierne skal være friske for at give en fordel over den manuelle børste. Vi vil dog anbefale en Sensitive Clean tandbørste i stedet og så nogle Stages Power hoveder, hvis altså rollingerne kan undvære at det er 100% Disney.
Pris %ProductVariant[Id=2281].Price%.

Oral-B Advance Power for børn med genopladelige batterier - Cars.
Oral-B Advance Power for børn med genopladelige batterier - Prinsesser.
 90 point (Sjov OG god
)
Samme børste som ovenstående og så bare alligevel slet ikke. Her får man nemlig pludselig power og genopladelige batterier og det er alle pengene værd. EZTimer sørger for at børnene ved hvornår de skal skifte fra overmund til undermund. De kendte figurer fra Cars og prinsesserne fra Disney er motiverne på disse børster. Vi savner stadig musikken, som findes i flere børnemodeller, men ellers er det her en optimal børne børste.

Pris %ProductVariant[Id=2212].Price%.

Og således slutter stortesten af eltandbørster. Konklusionen er at Oral-B til stadighed har et forspring til nærmeste konkurrent og at der åbenbart ikke er grænser for hvad man kan komme i en tandbørste, men vi hylder det hele så længe det gavner dentalhygiejnen!